Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokas 2023


Michelle Kivimäki Wilders - 25
kieltenopettaja
Turku

Olen 28-vuotias turkulainen vasta valmistunut englannin, suomen ja kirjallisuuden opettaja. Nämä eduskuntavaalit ovat toiset vaalit, joissa olen ehdokkaana.

Toimin kolmatta vuotta niin Turussa KD:n paikallisosaston kuin Varsinais-Suomen piirin hallituksessa. Muita luottamustehtäviä ovat paikka Arkea Oy:n hallituksessa sekä Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa lautamiehenä. Lähdin politiikkaan mukaan, koska haluan vaikuttaa siihen, että Suomi on tulevaisuudessakin vapaa ja hyvinvoiva maa. Minulla on kolme kärkiteemaa, joista kerron lyhyesti.

Ensimmäisenä teemanani on koulutuksen kehittäminen. Luokkakokojen pienentäminen on yksi tärkeä toimi, jolla oppilaiden oppimisrauhaa voidaan parantaa. Hälystä ja rauhattomuudesta kärsivät niin oppilaat kuin opettajatkin. Ei ole ihme, että mielenterveysongelmat ja -oireet, kuten uupumus ja ahdistus, ovat lisääntyneet merkittävästi. Kouluihin ja opettajakoulutukseen pitää resursoida lisää rahaa, jotta Suomen koulutustaso ei heikkene entisestään. Integraatiota pitää tarkastella tapauskohtaisesti, kriittisesti ja pohtien keitä se kussakin koulussa hyödyttää. Lisäksi haluaisin, että jokainen peruskoulunsa päättävä nuori on luku- ja laskutaitoinen.

Sananvapaus on toinen pääteemoistani. Sananvapauden nojalla pystymme tuomaan mielipiteemme esiin ja keskustelemaan vapaasti. Olen kuitenkin huomannut huolestuttavaa kehitystä sananvapauden saralla. Niin sanotusta vihapuheesta puhuminen, turvalliset tilat sekä cancel-kulttuuri huolestuttavat minua. Ihmisten ja sitä mukaan päättäjien asenteet ovat muuttuneet. Joudun itsekin, vaikka varsin rohkea yleensä olen, välillä pohtimaan voinko edes tuoda mielipiteitäni esille. Sananvapauden pitäisi olla ehdotonta joka tilanteessa, kritisoidaan ketä tai mitä tahansa.

Kolmantena teemana on perheiden varhainen tuki. Perheiden tukeminen on pitkälle tähtäävä ratkaisu moniin ongelmiin. Lasten ja nuorten pahoinvoinnille on lukuisia syitä. Yhteiskunnan pitää olla herkkä kuuntelemaan perheiden tarpeita. Esimerkiksi jengiytymistä ja syrjäytymistä voidaan ehkäistä varhaisilla tukitoimilla. Peruskoulussakaan ei ole liian myöhäistä muuttaa lapsen ja nuoren elämän suuntaa kunhan olemme valmiit priorisoimaan tälle resursseja.

Muita vaaliteemojani ovat esimerkiksi mielenterveyspalveluiden kunnostaminen sekä kotimaisten kielten turvaaminen. Ruotsin kielen asema Suomen virallisena kielenä on säilytettävä.

Voit seurata vaalikampanjaani somessa; facebookissa ja Instagrammissa.

Michelle Kivimäki Wildersin eduskuntavaalikampanjaa voit tukea taloudellisesti lahjoittamalla rahaa Suomen Kristillisdemokraattien (KD) Varsinais-Suomen piiri ry:n tilille FI14 4711 1020 0631 29. Merkkaamalla viitenumeroksi 26 lahjoitus kohdistuu lyhentämättömänä Michelle Kivimäki Wildersin eduskuntavaalikampanjan tukemiseen.

Esimerkkejä mitä lahjoituksellasi voi saavuttaa;
20 € - pino flaijereita
50 € - some-näkyvyyttä
100 € - pieni mainos lehteen
500 € - iso mainos lehteen
600 € - mainos linja-auton kylkeen
1500 € - 2 viikon radiomainos
6000 € - tv-mainos

Kiitos sinulle jo etukäteen lahjoituksestasi!