Uutiset

Kansanedustaja Sari Tanus; Maahanmuuttopolitiikan 3. tie

16.10.2021

Maahanmuuttoon liittyviä ongelmia ei pidä vähätellä, eikä niitä saa lakaista maton alle. Kristillisdemokraatit eivät kannata holtitonta ja idealistista suhtautumista maahanmuuttoon, mutta ei myöskään kovaa ”rajat kiinni” -politiikkaa. Kristillisdemokraattien linja on selkeä vaihtoehto ääripäiden ajatteluille; maahanmuuttopolitiikan 3. tie.

Kristillisdemokraatit kannattavat inhimillistä mutta hallittua maahanmuuttoa. Tahdomme auttaa avuntarvitsijoita ja turvata oleskeluluvan saaneiden kotoutumisen maahamme. Tämä kuitenkin edellyttää, että maahanmuutto on hallittua ja lieveilmiöitä torjutaan.

Kristillisdemokraatit haluavat vahvistaa kiintiöpakolaisjärjestelmää ja sitä kautta myös hillitsemään hallitsematonta turvapaikan hakuun perustuvaa maahantuloa. Maahanmuuttopolitiikassa tarvitaan kansainvälistä yhteistyötä ja panostusta rajaturvallisuuteen. Ihmiskauppaan ja ihmissalakuljetukseen pitää puuttua päättäväisesti.

Kristillisdemokraatit haluavat panostaa kehitysyhteistyöhön ja tarjota enemmän apua pakolaisille lähtömaiden lähituntumassa. Kehitysyhteistyöllä voidaan auttaa suurempaa joukkoa avuntarvitsijoita.

Suomen tulee huolehtia maahanmuuttajien kotouttamisesta. Kristillisdemokraatit painottavat erityisesti kielitaidon merkitystä kotoutumisen helpottajana. Suomen tulee kyetä asettamaan myös vaatimuksia maahanmuuttajille. Ilman omaa motivaatiota ei maahanmuuttajien ja turvapaikan hakijoiden kotoutuminen onnistu, vaikka yhteiskunta panostaisi siihen rajattomasti varoja.

Rikoksiin syyllistyneiltä ja valheellista tietoa antaneilta turvapaikanhakijoilta pitää voida evätä turvapaikka ja heitä pitää pystyä palauttamaan tehokkaammin lähtömaihinsa.

Kristillisdemokraatit ovat huolissaan kristinuskoon kääntyneiden turvapaikanhakijoiden palautuksista islamistihallinnon alaisiin lähtömaihin, koska he ovat erityisessä vaarassa lähtömaissaan. Emme voi kääntää heille selkäämme ja unohtaa heitä.

Maahanmuutossa on kyse myös työperäisestä maahanmuutosta. Suomi tarvitsee osaavaa työvoimaa myös ulkomailta. Suomella on kuitenkin merkittäviä ongelmia työperäisen maahanmuuton kanssa. Suomi ei houkuttele huippuosaajia kireällä verotuksella. Työperäistä maahanmuuttoa heikentää myös maahanmuuttoviraston vaikeudet käsitellä työ- ja oleskelulupahakemuksia. Työperäisen maahanmuuton helpottamiseksi tarvitaan todellinen ryhtiliike.

IMG_1251.JPG

Kansanedustaja Sari Tanus piti poliittisen tilannekatsauksen KD:n Varsinais-Suomen piirikokouksessa Liedon kunnantalolla.
16.01.2022Varsinais-Suomen Kristillisdemokraattien aluevaalilehti
02.01.2022Hyvinvointialueilla pelastustoimelle on varattava riittävä rahoitus sotepalvelujen rinnalla
21.11.2021Raision seudun vuosikokous 2021
16.10.2021Kansanedustaja Sari Tanus; Maahanmuuttopolitiikan 3. tie
16.10.2021Kristillisdemokraatit nimesivät ensimmäiset ehdokkaat aluevaaleihin 2022
16.10.2021Paikallispoliisit takaisin
16.10.2021Välfärdsområde för alla
16.10.2021Hyvinvointialue kaikkien asialla
16.10.2021Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen uusi piirihallitus 2022
16.10.2021KD:n Varsinais-Suomen piirin uusi puheenjohtajisto 2022

Siirry arkistoon »