Uutiset

Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa

19.10.2019

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri on huolissaan avioliiton arvostuksen murenemisesta, erojen määristä sekä riittämättömistä resursseista tukea ja ennaltaehkäistä perheitä heidän kohtaamissaan haasteissa. Iloitsemme seurakuntien sekä monien kolmannen sektorin järjestöjen tekemästä parisuhdetyöstä, ja samalla olemme huolissamme pitkistä jonoista mm. perheneuvontaan ja parisuhdeterapiaan. 

Kuulutamme tarvittavia voimavaroja kuntien perhetyöhön sekä muiden toimijoiden tukemista. Kuntien perhe- ja sosiaalityöntekijät tarvitsevat riittävää perus- ja täydennyskoulutusta perheiden ja niiden erilaisten vuorovaikutustilanteiden kohtaamiseen. Perhe on yhteiskunnan perussolu ja vanhempien suhde lapsen koti: koko perheen varhainen tukeminen edistää myös tavoitetta siitä, että turhilta lastensuojelun sijoituksilta vältyttäisiin.

Tutkimuksissa on todettu vertaistyöhön perustuvien mallien toimivuus parisuhde-työskentelyssä, ja myös tällaiset matalan kynnyksen mallit ansaitsevat tulla huomioiduiksi ja yhteiskunnan tukemiksi. Lainsäädännöllisesti voitaisiin pohtia tiettyjen, yksityisten tai järjestöjen tarjoamien palveluiden, säätämistä verovähennyskelpoisiksi: tällainen voisi olla esimerkiksi perheiden hyvinvointia edistäville kursseille osallistuminen. Muutos voisi osaltaan olla kasvattamassa uutta asennetta: ennaltaehkäisy on järkevää ja tärkeää.

Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa, ongelmia ehkäisevää työtä sekä hyviä työkaluja, joita on mahdollista oppia käyttämään. Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit haluaa puolustaa perheitä ja lapsia työskennellen sen eteen, että perheiden hyvinvointia tuetaan laajasti eri sektoreilla.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin syyskokouksen julkilausuma Loimaalla 19.10.2019.

10.11.2019Liity KD:n jäseneksi!
19.10.2019Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa
19.10.2019Vanhustenhoidon hoitajamitoitukseen selkoa
19.10.2019Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen uusi piirihallitus 2020
19.10.2019Mimosa Helander Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi
19.10.2019Rinteen hallituksen budjettiehdotus on suuri taloudellinen riskinotto, Peter Östman sanoo
24.08.2019Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtajisto
17.08.2019Pelikoneet pois ruokakaupoista ja kioskeista
08.05.2019Äänestä Ville EU-parlamenttiin! 😉
04.05.2019Varsinais-Suomen ehdokkaat KD:n puoluevaltuustoon

Siirry arkistoon »