Uutiset

Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa

19.10.2019

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piiri on huolissaan avioliiton arvostuksen murenemisesta, erojen määristä sekä riittämättömistä resursseista tukea ja ennaltaehkäistä perheitä heidän kohtaamissaan haasteissa. Iloitsemme seurakuntien sekä monien kolmannen sektorin järjestöjen tekemästä parisuhdetyöstä, ja samalla olemme huolissamme pitkistä jonoista mm. perheneuvontaan ja parisuhdeterapiaan. 

Kuulutamme tarvittavia voimavaroja kuntien perhetyöhön sekä muiden toimijoiden tukemista. Kuntien perhe- ja sosiaalityöntekijät tarvitsevat riittävää perus- ja täydennyskoulutusta perheiden ja niiden erilaisten vuorovaikutustilanteiden kohtaamiseen. Perhe on yhteiskunnan perussolu ja vanhempien suhde lapsen koti: koko perheen varhainen tukeminen edistää myös tavoitetta siitä, että turhilta lastensuojelun sijoituksilta vältyttäisiin.

Tutkimuksissa on todettu vertaistyöhön perustuvien mallien toimivuus parisuhde-työskentelyssä, ja myös tällaiset matalan kynnyksen mallit ansaitsevat tulla huomioiduiksi ja yhteiskunnan tukemiksi. Lainsäädännöllisesti voitaisiin pohtia tiettyjen, yksityisten tai järjestöjen tarjoamien palveluiden, säätämistä verovähennyskelpoisiksi: tällainen voisi olla esimerkiksi perheiden hyvinvointia edistäville kursseille osallistuminen. Muutos voisi osaltaan olla kasvattamassa uutta asennetta: ennaltaehkäisy on järkevää ja tärkeää.

Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa, ongelmia ehkäisevää työtä sekä hyviä työkaluja, joita on mahdollista oppia käyttämään. Varsinais-Suomen Kristillisdemokraatit haluaa puolustaa perheitä ja lapsia työskennellen sen eteen, että perheiden hyvinvointia tuetaan laajasti eri sektoreilla.

Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin syyskokouksen julkilausuma Loimaalla 19.10.2019.

08.04.2020Hyvä tulos Turun Osuuskaupan edustajiston vaaleissa
06.02.2020Lastensuojelun miljardibisnes polkee lasten oikeuksia
25.01.2020Turun Osuuskaupan edustajiston vaalit
12.01.2020Suur-Seudun Osuuskaupan edustajiston vaalit
12.01.2020Turun Osuuskaupan edustajiston vaalit
23.12.2019Rauhaisaa ja siunattua joulunaikaa!
21.11.2019Varsinais-Suomen KD Nuoret järjestäytyivät Turussa
10.11.2019Liity KD:n jäseneksi!
19.10.2019Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa
19.10.2019Vanhustenhoidon hoitajamitoitukseen selkoa

Siirry arkistoon »