Uutiset

Annemari Kiekara (Sandell) KD:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Varsinais-Suomeen

07.09.2018 14:00

KD:n Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi 06.09.2018 Turussa ensimmäisen eduskuntavaaliehdokkaan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin. Ehdokkaaksi nimettiin entinen huippujuoksija Annemari Kiekara (Sandell). Annemari voitti urallaan lukuisia MM- ja EM-mitaleita. Annemarin tavoitteena on seurata Sari Essayahin jalanjälkiä; urheilun huipulta politiikan huipulle.

Lisätietoja Annemarin saavutuksista Wikipediasta https://fi.wikipedia.org/wiki/Annemari_Sandell

kasayks-5-1_resized.jpg


Annemarin mietteitä tulevista eduskuntavaaleista 2019

Asettuminen ehdolle tulevissa eduskuntavaaleissa ei ollut helppo päätös. KD:n puheenjohtaja Sari Essayahin ehdotuksesta ja Varsinais-Suomen piirihallituksen halukkuudesta asettaa minut ehdolle vuoden 2019 vaaleissa lupauduin ehdokkaaksi. Sitä ennen kävin keskusteluja puolisoni sekä perheen kanssa ehdokkuudestani ja sain perheeni tuen asialle. Tietenkin itse keskustelin itseni kanssa, onko minussa jotain sellaista jota voisin kansalaisten kanssa jakaa, onko minusta politiikkaan, olenko liian kiltti jne. Tulin siihen päätökseen, että kyllä minulla on.

Ensimmäisenä minulle tuli mieleen, että olen vain oma itseni, Annemari, jolla on ollut Kristilliset arvot jo äidin maidossa saatuna. Sen jälkeen minulla alkoi tulla muutakin mieleen, mitä seuratessani uutisia ja Suomen menoa katsellessa. On huoli ihmisistä, inhimillisyydestä. Missä ovat ne ihmiset, jotka oikeasti välittävät lähimmäisistä? Suomi on menossa vahvasti luokka jakoon; köyhät ja rikkaat. Nuorisotyöttömyys on huono asia, nuorten syrjäytyminen on saatava taittumaan, meillä ei ole enää yhtään varaa menettää nuoria sen vuoksi ettei heille tarjota töitä tai opiskelupaikkaa. Kun katsoo tilastoja esimerkiksi nuorten aikuisten työkyvyttömyyseläkkeistä, tulee erittäin surulliseksi, miksi hyvinvointi valtiossa, sellaiseksihan Suomea kutsumme, voi olla näin.

Kun taas huomenna mama, eli äitini soittaa hoitokodistaan itkien ettei tälläkään viikolla päässyt ulkoilemaan, tulee väkisin mieleeni ne kaikki vanhukset, veteraanit, jotka tämän maan meille ovat rakentaneet, onko meillä tosiaan niin lyhyt muisti että nämä Suomen rakentajat unohdetaan. Heille kaikille pitää saada hyvä ja turvallinen vanhuus, he ovat sen ansainneet.

Sydäntäni lähellä on tietenkin liikunta. Miten saataisiin ihmiset kuntoilemaan enemmän, miten voisimme yhteiskuntaa ja työnantajia herätellä että he kannustaisivat työntekijöitä liikkumaan? Ajatuksenani on, että liikuntasuorituksen voisi tehdä työ ajalla tai jopa liikunta suorituksesta maksettaisiin esimerkiksi palkka/palkkio, työteho nousisi ja sairauspoissaolot vähenisi, näin porkkanat tulisivat korkojen kera takaisin.

Missä perheet? Perheet ovat koti albumeissa tai tietokoneen muistilla kuvina. Missä oikea perhe-elämä, missä syödään, leikitään ja harrastetaan yhdessä? Lapsia viedään hoitoon aamuvarhaisella ja haetaan illaksi kotiin nukkumaan, jo ihan pieniä lapsia. Yhteiskunnan pitäisi tukea perheitä niin,  että lapsi saisi viettää varhaislapsuutensa kotona, äidin tai isän kanssa, luoda tasapainoista hyvää lapsuutta lapselle.

Nämä olivat minun ensimmäisiä ajatuksia, kun lupauduin eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Matka on pitkä, mutta odotan sitä kovasti. Olen ylpeä KD-läinen, tämän puolueen arvot ovat minun arvoja sydämestäni.

PAJULAHTI_170425_NS_3113-e1494246342266.jpg Annemari Kiekara (Sandell)
21.11.2019Varsinais-Suomen KD Nuoret järjestäytyivät Turussa
10.11.2019Liity KD:n jäseneksi!
19.10.2019Autojen lailla perhe ja avioliitto tarvitsevat säännöllistä huoltoa
19.10.2019Vanhustenhoidon hoitajamitoitukseen selkoa
19.10.2019Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen uusi piirihallitus 2020
19.10.2019Mimosa Helander Kristillisdemokraattien Varsinais-Suomen piirin puheenjohtajaksi
19.10.2019Rinteen hallituksen budjettiehdotus on suuri taloudellinen riskinotto, Peter Östman sanoo
24.08.2019Kristillisdemokraattien uusi puheenjohtajisto
17.08.2019Pelikoneet pois ruokakaupoista ja kioskeista
08.05.2019Äänestä Ville EU-parlamenttiin! 😉

Siirry arkistoon »